Durerile de spate reprezinta o afectiune comuna care poate afecta calitatea vietii si functionalitatea zilnica a unei persoane. Kinetoterapia este o abordare terapeutica non-invaziva si eficienta in gestionarea acestor dureri.

Un kinetoterapeut este specialistul pregatit sa ofere evaluare, diagnostic si tratament personalizat pentru a reduce durerea si a imbunatati functionalitatea spatelui.

In acest articol, vom explora cum un kinetoterapeut poate ajuta in gestionarea durerilor de spate si cum acest tratament poate aduce beneficii semnificative.

Evaluarea si diagnosticul corect

Un kinetoterapeut profesionist va efectua o evaluare detaliata a afectiunii tale, luand in considerare istoricul medical, simptomele si examinarea fizica.

Acest proces este esential pentru a stabili un diagnostic corect si pentru a identifica cauza principala a durerilor de spate.

Fie ca este vorba de o problema musculara, a articulatiilor sau a coloanei vertebrale, un kinetoterapeut va putea identifica factorii care contribuie la durere si va dezvolta un plan de tratament personalizat.

Tratamentul prin kinetoterapie

Kinetoterapeutul va utiliza o varietate de tehnici si exercitii specifice pentru a trata durerile de spate. Acestea pot include:

1. Exercitii de intarire si flexibilitate

– Prin intermediul exercitiilor de intarire a muschilor spatelui si a musculaturii abdominale, se poate imbunatati stabilitatea coloanei vertebrale si se poate reduce presiunea asupra discurilor intervertebrale.
– Exercitiile de intindere si flexibilitate ajuta la relaxarea muschilor tensionati si la imbunatatirea mobilitatii articulatiilor.

2. Tehnici de corectie a posturii

– Un kinetoterapeut poate evalua si corecta postura corpului pentru a imbunatati alinierea coloanei vertebrale si a reduce stresul asupra structurilor spinale.
– Aceste tehnici pot implica exercitii de constientizare si control al posturii in viata de zi cu zi.

3. Tehnici de relaxare si gestionare a stresului

– Stresul si tensiunea emotionala pot agrava durerile de spate. Un kinetoterapeut poate utiliza tehnici de relaxare, cum ar fi respiratia controlata si tehnicile de reducere a stresului, pentru a ajuta la gestionarea acestor aspecte.

Beneficiile terapiei kinetoterapeutice

Colaborarea cu un kinetoterapeut poate aduce numeroase beneficii in gestionarea durerilor de spate. Acestea includ:

1. Reducerea durerii

– Prin intermediul exercitiilor si tehnicilor specifice, un kinetoterapeut poate ajuta la reducerea intensitatii si frecventei durerii de spate.
– Prin cresterea fortei si flexibilitatii musculare, se poate sprijini sistemul musculoscheletal si se poate reduce presiunea asupra structurilor spinale.

2. Imbunatatirea functionalitatii si mobilitatii

– Kinetoterapia poate contribui la imbunatatirea mobilitatii articulatiilor si a coloanei vertebrale, permitandu-ti sa te misti mai usor si sa iti recuperezi functionalitatea normala.

3. Prevenirea recidivelor

– Un kinetoterapeut poate dezvolta un program de exercitii si abordari preventive pentru a reduce riscul de recidiva a durerilor de spate si pentru a-ti mentine sanatatea si bunastarea pe termen lung.

Kinetoterapia pentru dureri de spate in Bucuresti

Daca te confrunti cu dureri de spate in Bucuresti, poti beneficia de serviciile specialistilor in kinetoterapie. Kinetoterapeutul va dezvolta un plan personalizat de tratament, adaptat nevoilor tale individuale si va oferi indrumare si suport in procesul de recuperare.

Cu ajutorul abordarii kinetoterapeutice profesioniste, vei putea gestiona si trata eficient durerile de spate si vei putea imbunatati calitatea vietii tale.

Medicamente fara prescriptie medicala pe care le pot administra pentru dureri de spate

 • Paracetamol: Un analgezic si antipiretic eficient pentru ameliorarea durerii usoare pana la moderate, cum ar fi durerile de spate.
 • Ibuprofen: Un antiinflamator nesteroidian (AINS) care ajuta la reducerea inflamatiei si ameliorarea durerii asociate cu afectiunile spatelui.
 • Nimesulida gel: Un gel topic cu proprietati antiinflamatorii si analgezice, potrivit pentru masajul local al zonei afectate a spatelui.
 • Diclofenac gel: Un alt gel topic care contine un AINS, cunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si analgezice in tratarea durerilor de spate.
 • Mefenamic acid: Un alt AINS care poate fi utilizat pentru ameliorarea durerii si inflamatiei asociate cu afectiunile spatelui.
 • Magneziu: Un supliment mineral care poate ajuta la relaxarea muschilor si la reducerea spasmelelor musculare care pot contribui la durerile de spate.
 • Arnica gel: Un gel topic pe baza de plante cu proprietati antiinflamatorii si analgezice, utilizat adesea pentru ameliorarea durerilor musculare si articulare, inclusiv cele de spate.
 • Glucosamina si condroitina: Suplimente nutritive care pot sustine sanatatea articulatiilor si pot reduce disconfortul asociat cu afectiunile spatelui.

Principalele cauze care duc la aparitia durerilor de spate

 • Postura incorectă: Adoptarea unei posturi incorecte în timpul activităților zilnice sau la locul de muncă poate exercita presiune asupra coloanei vertebrale și poate duce la apariția durerilor de spate.
 • Leziuni și traumatisme: Accidentele, căderile, loviturile sau alte leziuni fizice pot provoca dureri de spate, inclusiv entorse, întinderi musculare sau hernii de disc.
 • Sedentarismul: Un stil de viață sedentar și lipsa activității fizice pot slăbi musculatura spatelui și pot contribui la apariția durerilor de spate.
 • Supraponderalitatea: Excesul de greutate pune o presiune suplimentară asupra coloanei vertebrale, ceea ce poate duce la disconfort și dureri de spate.
 • Stresul și tensiunea emoțională: Stresul cronic și tensiunea emoțională pot determina contractarea musculaturii spatelui, generând dureri și disconfort.
 • Boli ale coloanei vertebrale: Afecțiuni precum osteoartrita, hernia de disc, scolioza sau spondiloza pot provoca dureri de spate cronice.
 • Activități fizice intense: Participarea la activități fizice intense, ridicarea greutăților sau mișcări repetitive nepotrivite pot suprasolicita mușchii spatelui și pot cauza dureri.
 • Factori ereditari: Unele afecțiuni ale spatelui pot fi determinate genetic și pot crește riscul de apariție a durerilor de spate.
 • Probleme ale organelor interne: Anumite afecțiuni ale organelor interne, cum ar fi infecții renale, colică biliară sau endometrioză, pot iradia durerea către zona spatelui.

Concluzie

Kinetoterapia reprezinta o optiune eficienta si non-invaziva in gestionarea durerilor de spate. Prin intermediul evaluarii si tratamentului personalizat oferite de un kinetoterapeut profesionist, vei beneficia de beneficiile exercitiilor specifice si tehniciilor de corectie posturala si relaxare.

In colaborare cu un kinetoterapeut, vei putea reduce durerea, imbunatati functionalitatea si preveni recidiva durerilor de spate.

Pentru o experienta optima, consulta un kinetoterapeut specializat in Bucuresti pentru a primi indrumare si tratament adecvat.

KinetoTrainer.ro va ofera pe langa Kinetoterapie in Bucuresti si servicii de:
• personal trainer;
• masaj terapeutic;
• program nutritional;
Click pentru lista completa de servicii, preturi si programari.

4 thoughts on “Cum te poate ajuta un kinetoterapeut in gestionarea durerilor de spate

 1. Am avut mereu dificultati in realizarea unui machiaj perfect, dar acest articol mi-a oferit sfaturi valoroase. Acum inteleg mai bine cum sa aplic corect fondul de ten si cum sa obtin un aspect natural.

 2. Feminity.ro intotdeauna publica articole utile si relevante pentru femei. Acest articol nu face exceptie. Sunt impresionata de modul detaliat in care sunt prezentate pasii necesari pentru un machiaj de seara impecabil.

 3. Ma bucur ca am gasit acest articol pentru ca aveam nevoie de inspiratie pentru un eveniment special. Am gasit aici diferite idei de machiaj de seara care mi-au captat atentia. Cu siguranta voi incerca una dintre aceste tehnici.

 4. Articolul este foarte interesant si informativ. Am aflat multe lucruri noi despre machiajul de seara si cum sa obtinem un look sofisticat. Mi-a placut in special sfatul privind utilizarea culorilor calde pentru a sublinia forma ochilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *