Cand te gandesti la pilote, iti vin imediat in minte imagini ale diminetilor lenese. Sinonim cu confortul si placerea in pat, trebuie sa fie bine alese pentru a-ti oferi celebra „fericire sub plapuma”.

Intre pilota naturala si pilota sintetica, inima ta ezita? Am intocmit o lista cu avantajele si dezavantajele fiecareia pentru a te ajuta sa faci alegerea corecta.

Avantajele pilotei din puf si pene

Umplutura: Pilota naturala din puf si pene ofera o umplutura incomparabila, deoarece aceasta nu se aseaza in timp sau spalare. Se reaseaza la loc atunci cand este agitata, iar penele mici asigura elasticitatea umpluturii.

Durata de viata: Este mult mai lunga decat cea a unei pilote de iarna sintetice. Intr-adevar isi pastreaza umplutura si proprietatile termoreglatoare mai mult timp.

Daca esti in cautarea unui produs de exceptie care iti ofera acelasi confort pentru cativa ani atunci pilota naturala este facuta pentru tine.

Termoregulare: Puful si penele protejeaza in mod natural un animal impotriva frigului si umiditatii, iar o pilota naturala iti va oferi aceleasi proprietati. Transpiri mai putin intr-o pilota din puf si pene, ceea ce poate fi important pentru persoanele predispuse la transpiratii nocturne.

Dezavantajele pilotei cu pene si puf

Mentinerea unei pilote naturale nu este cel mai usor lucru. Consulta eticheta, dar de cele mai multe ori nu poate fi pusa in masina de spalat. In acelasi mod, daca o poti curata intr-o masina, va fi totusi necesar sa ai o vigilenta deosebita uscarii, care se va face de preferinta in aer liber.

Avantajele pilotei sintetice

Pilotele sintetice au suferit mult in comparatie cu modelele naturale, astazi au facut progrese mari si ofera totodata un confort bun, in functie de materialul ales. Poate fi compusa din fibre obisnuite, fibre goale siliconate sau chiar microfibre.

Umplutura: Fibra simpla, sau poliesterul, este cel mai ieftin de cumparat. Fibra de silicon, cea mai des intalnita pe piata, ofera un confort placut: contine mult aer si ca atare asigura o buna reglare termica. Microfibra, pe de alta parte, ofera un volum similar cu cel al pufului si este deosebit de calda si confortabila.

Pretul: Acesta este principalul atu al pilotei sintetice. Intr-adevar, gama de preturi incepe de la unul foarte scazut. Deci, vei gasi pilote ieftine care ofera un confort bun. Pretul va fi dictat de fibra aleasa si greutate (de la 175 la 500 g).

Intretinere: pilotele sintetice sunt de departe cele mai usor de intretinut. Majoritatea merg la masina de spalat, la o temperatura de pana la 60 de grade.

Calitati antibacteriene: pilotele sintetice sunt tratate impotriva bacteriilor si acarienilor si, prin urmare, sunt recomandate persoanelor care sufera de alergii.

Dezavantajele pilotei sintetice

O durata de viata mai scurta: Mai grea si dotata cu o umplutura care se deformeaza in timp, pilota sintetica are o durata de viata mai scurta in comparatie cu omologul sau natural.

Greutate: La performante termice egale, pilotele sintetice sunt putin mai grele. Pentru o pilota sintetica de vara opteaza pentru o greutate intre 200 si 250 g/m² iar pentru o pilota de iarna producatorii recomanda o greutate intre 300 si 450 g/m².

5 thoughts on “Avantajele si dezavantajele pilotelor naturale si sintetice. Tu pe care o preferi?

  1. Ma bucur ca exista astfel de articole care sustin egalitatea de gen si promoveaza drepturile femeilor. Este esential ca aceste teme sa fie discutate deschis si sa se faca progrese in lupta impotriva discriminarii.

  2. Sunt de acord cu autorul articolului ca educatia joaca un rol crucial in emanciparea femeilor. Trebuie incurajate femeile sa isi continue studiile si sa se dezvolte intelectual, pentru a putea ocupa pozitii importante in societate.

  3. Ideea ca frumusetea interioara este la fel de importanta ca cea exterioara este un punct foarte valid. Ar trebui sa ne concentram mai mult pe dezvoltarea personalitatii si a calitatilor noastre interioare, in loc sa fim obsedati doar de aspectul fizic.

  4. Am apreciat inclusiv exemplele date despre femei puternice din istorie, care au reusit sa-si depaseasca limitele impuse de societate si sa isi urmeze visele. Este important sa ne inspiram din astfel de modele si sa le promovam.

  5. Articolul ofera o perspectiva interesanta asupra rolului femeii in societate si modul in care este perceputa feminitatea. Sunt de acord cu ideea ca femeile ar trebui sa fie libere sa aleaga cum isi exprima feminitatea si sa nu fie judecate pentru asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *