Cumpararea unei saltele a fost intotdeauna privita cu incertitudine din cauza ignorantei generale a tot ceea ce o inconjoara si a modului in care aceste elemente influenteaza pretul acesteia.

Acest lucru se datoreaza marii varietati de materiale si optiuni din care putem alege in zilele noastre.

Pentru a cumpara o saltea buna, care sa iti garanteze odihna si sa aiba grija de sanatatea spatelui tau, este important ca materialele din care este confectionata sa fie de inalta calitate.

De multe ori, a plati mai mult pentru un lucru nu inseamna ca acesta isi va face treaba mai bine si chiar mai putin in cazul unui lucru atat de personal precum este salteaua.

Exista si alte aspecte esentiale in momentul alegerii, stii care sunt acestea?

Pentru a avea o idee concreta despre ce trebuie sa cautam atunci cand mergem sa ne cumparam o saltea noua, vom vedea cateva criterii de care ar trebui sa tii cont daca vrei sa fii un expert in saltele si sa stii care sunt cele mai bune pentru tine.

Nivelul de fermitate

Ar trebui sa stii ca salteaua potrivita se alege, in prima faza, in functie de nivelul de fermitate, criteriu care este de cele mai multe ori unul subiectiv.

Saltelele sunt clasificate in trei tipuri, in functie de nivelul de fermitate: cu fermitate ridicata, medie si saltele moi.

In general, sunt preferate saltelele cu fermitate ridicata sau medie, deoarece acestea ofera suport la nivelul intregului corp si protejeaza astfel postura ergonomica a acestuia.

Pe de alta parte insa, saltelele cu fermitate scazuta ofera un grad ridicat de confort, iar senzatia ca te afunzi intr-un nor este o adevarata necesitate in prezent.

Calitatea materialelor

Saltelele moderne sunt realizate dintr-o multitudine de materiale, special destinate sa iti asigure confortul dorit.

De exemplu, exista saltele cu spuma realizate exclusiv dintr-o spuma care memoreaza forma corpului si care ii permite acestuia sa se elibereze de stres.

Pe de alta parte, exista saltele a caror suprafata este tratata cu anumite substante, iar un exemplu in acest caz este extractul de aloe vera.

Citeste continuarea aici: Alegerea saltelei potrivite